Italienii ironizează o ameninţare din partea grupării SI care menţiona "Turnul înclinat din Pizza"

Italienii ironizează pe Twitter ameninţările făcute de gruparea teroristă Stat Islamic la adresa ţării lor, în special afirmaţia unui susţinător potrivit căruia homosexualii vor fi aruncaţi de pe "Turnul înclinat din Pizza", relatează site-ul TheLocal.it.

507 afișări
Imaginea articolului Italienii ironizează o ameninţare din partea grupării SI care menţiona "Turnul înclinat din Pizza"

Italienii ironizează o ameninţare din partea grupării SI care menţiona "Turnul înclinat din Pizza" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gruparea islamistă Stat Islamic (SI) a făcut o serie de ameninţări privind cucerirea Romei şi a Vaticanului, modificând imagini în Photoshop pentru ca steagul său negru să pară arborat pe Colosseum sau pe obeliscul din Piaţa Sfântul Petru.

Ameninţările au determinat Guvernul italian să sporească măsurile de securitate, însă cetăţenii italieni au răspuns prin sarcasm. Preluând hashtag-ul creat de susţinători ai SI, #We_Are_Coming_O_Rome, italienii au postat numeroase comentarii pe Twitter cu sfaturi despre Italia, despre evitarea blocajelor în trafic sau în care îi avertizează pe terorişti să nu se pună cu bunicile italiene.

"#We_Are_Coming_O_Rome le-aţi întâlnit pe bunicile noastre?", a întrebat Francesca, o utilizatoare de Twitter. "Dacă veniţi la Roma sandalele alea nu vor fi de folos. Şi cagulele acelea sunt îngrozitoare", a scris la rândul său Guido Tresoldi.

De asemenea, au existat numeroase răspunsuri ironice la adresa unui susţinător al SI care a afirmat că homosexualii vor fi aruncaţi de pe "Turnul înclinat din Pizza", într-o referire la celebrul turn din Pisa.

"Când le vom spune celor de la SI că Pisa nu este, de fapt, în Roma?", a scris un utilizator pe Twitter. "Există o grămadă de pizza în Italia pe care SI o va folosi pentru nunţi la înălţime între homosexuali", a comentat un alt internaut.

Serviciile secrete italiene au avertizat recent că există riscul ca terorişti ai grupului Stat Islamic din Libia să încerce să ajungă în Italia pe cale maritimă, infiltrându-se printre miile de imigranţi veniţi săptămânal. Conform unor interceptări realizate de serviciile secrete italiene, organizaţia teroristă Stat Islamic ameninţă că va trimite între 500.000 şi 700.000 de imigranţi, pe cale maritimă, în Italia, în cazul unei intervenţii militare în Libia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici