Iulia Timoşenko a fost arestată preventiv - VIDEO

Justiţia ucraineană a ordonat plasarea în detenţie preventivă a fostului premier Iulia Timoşenko. În cursul audierilor desfăşurate vineri la Kiev, judecătorul Rodion Kireiev a decis să dea curs solicitării Parchetului de plasare a liderei opoziţiei ucrainene în arest preventiv.

1618 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko a fost arestată preventiv - VIDEO

Iulia Timoşenko a fost arestată preventiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La aflarea deciziei, Timoşenko a cerut să nu i se pună cătuşele în sala de audieri. Lidera opoziţiei a fost încătuşată la ieşirea de la tribunal.

Susţinătorii Iuliei Timoşenko prezenţi în sală au strigat "ruşine" în timp ce aceasta era scoasă din clădirea instanţei.

Timoşenko riscă zece ani de închisoare, fiind acuzată că şi-a depăşit atribuţiile de premier, în 2009, autorizând, fără aprobarea Guvernului, semnarea unor contracte privind importul de gaze naturale ruseşti la un preţ prea mare, dezavantajos pentru Kiev.

Fostul premier susţine că procesul este unul politic, orchestrat de preşedintele Viktor Ianukovici.

Actualul premier ucrainean, Mikola Azarov, a fost audiat, vineri dimineaţă, la Tribunalul din Kiev, în calitate de martor în procesul Iuliei Timoşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici