Iulia Timoşenko a încetat greva foamei. Fostul premier a fost transferat într-un spital din Harkiv

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a încetat greva foamei, începută în 20 aprilie, afirmă medicul german Lutz Harms, care îi acordă îngrijiri medicale în spitalul din Harkiv (est).

1010 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko a încetat greva foamei. Fostul premier a fost transferat într-un spital din Harkiv

Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la spital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iulia Timoşenko a încetat greva foamei. Reluăm un regim de alimentare normal", le-a spus Harms jurnaliştilor.

Timoşenko a fost transferată miercuri de la închisoare la un spital din Harkiv, unde fostul premier, care suferă de hernie de disc, urmează să primească îngrijiri medicale, a anunţat serviciul penitenciar.

"Astăzi, Iulia Timoşenko a fost transportată de la colonia penitenciară Kaceanivska spre spital", a informat serviciul penitenciar într-un comunicat.

"În cursul transferului, deţinuta nu a prezentat nici o plângere sau declaraţie. Starea sa de sănătate nu s-a deteriorat în ultimele zile, potrivit medicilor", a adăugat comunicatul.

"Reabilitarea (opozantei) va fi condusă de medicul Lutz Harms de la clinica germană Charite, alături de medici ucraineni", a subliniat serviciul penitenciar.

Anterior, în cursul dimineţii, un jurnalist al AFP a văzut un convoi format dintr-o ambulanţă şi maşini ale poliţiei ucrainene intrând în spitalul din Harkiv. Cu 20 de minute înainte, un convoi similar a părăsit închisoarea din acest oraş situat în estul Ucrainei, potrivit agenţiei de presă Unian.

Fiica sa, Evghenia, a anunţat marţi că Iulia Timoşenko a acceptat să fie internată la acest spital miercuri, cu condiţia să fie îngrijită de un medic german, trimis de spitalul berlinez Charite.

Medicul german Lutz Harms, venit în Ucraina pentru a-i acorda îngrijiri medicale, "o va ajuta pe mama să înceteze greva foamei începând de miercuri", a declarat Evghenia Timoşenko, după ce a vizitat-o pe mama sa, la Harkiv.

Figură centrală a "revoluţiei portocalii" din Ucraina, Iulia Timoşenko, ce ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi este încarcerată din august 2011, se află în greva foamei din 20 aprilie pentru a protesta faţă de violenţele din închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici