Iulia Timoşenko acuză autorităţile că îi interceptează convorbirile şi o urmăresc permanent

Iulia Timoşenko, fost premier ucrainean judecat pentru abuz de putere, a acuzat luni autorităţile de la Kiev că îi interceptează convorbirile telefonice şi că îi urmăresc toate deplasările.

194 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko acuză autorităţile că îi interceptează convorbirile şi o urmăresc permanent

Iulia Timoşenko acuză autorităţile că îi interceptează convorbirile şi o urmăresc permanent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vehicule speciale mă urmăresc în fiecare zi, 24 de ore pe zi. Am numărat vreo 20", a spus Timoşenko, înaintea unei audieri la tribunalul din Kiev.

"În plus, 17 numere de telefon - ale mele, cele ale unor prieteni apropiaţi şi colegi - au fost puse sub ascultare", a afirmat ea, denunţând apariţia unui "stat poliţienesc" în Ucraina.

Serviciul de presă al Ministerului ucrainean de Interne nu a putut fi contactat pentru comentarii, iar biroul de presă al serviciilor de securitate SBU a precizat că nu este în măsură să comenteze acuzaţiile.

Timoşenko, unul dintre liderii Revoluţiei portocalii din 2004, riscă o condamnare de până la zece ani de închisoare.

Conform Parchetului, ea şi-a depăşit prerogativele de prim-ministru în 2009, autorizând semnarea unor contracte pentru import de gaze ruseşti în condiţii dezavantajoase pentru Kiev. Timoşenko afirmă însă că preţul negociat cu Rusia era unul dintre cele mai scăzute din Europa şi că nu avea nevoie de autorizaţie din partea guvernului pentru a semna contractul.

Procesul declanşat împotriva liderului opoziţiei ucrainene a fost criticat atât de Uniunea Europeană, cât şi de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici