Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene: Atacul cu drone asupra Rusiei este consecinţa invadării Ucrainei

2119 afișări
Imaginea articolului  Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene: Atacul cu drone asupra Rusiei este consecinţa invadării Ucrainei

FOTO Twitter

Dacă ruşii au crezut că războiul nu îi va afecta, s-au înşelat”, a declarat Ihnat. 
 
Canalele locale ruseşti Telegram au raportat explozii şi sirene de raid aerian în Engels în dimineaţa zilei de luni. 
 
Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea aeriană a doborât o dronă ucraineană în apropierea bazei aeriene Engels, iar trei militari au murit din cauza căderii resturilor dronei. 
 
Oraşul Engels este situat în regiunea rusă Saratov, la aproximativ 730 de kilometri sud-est de Moscova şi la sute de kilometri de Ucraina.
 
Bombardierele cu rază lungă de acţiune Tu-95 pe care Rusia le staţionează la Engels formează o componentă semnificativă a arsenalului său nuclear strategic. 
 
Oficialii ruşi au acuzat anterior Ucraina pentru exploziile de la baza aeriană Engels şi de la aerodromul Dyagilyaevo, de lângă Riazan, din 5 decembrie, care au ucis trei persoane şi au avariat două bombardiere grele Tu-95. 
 
Ucraina nu a confirmat şi nici nu a negat responsabilitatea sa pentru aceste incidente. 
 
Ministerul britanic al Apărării a calificat presupusele atacuri drept „unele dintre cele mai semnificative eşecuri din punct de vedere strategic ale protecţiei forţelor ruseşti”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici