Ivanka Trump, consilier prezidenţial şi fiica preşedintelui SUA, a utilizat un cont privat de e-mail în activităţi oficiale-presă

Ivanka Trump, fiica preşedintelui SUA şi consilier prezidenţial, a folosit anul trecut un cont privat de e-mail în activităţi oficiale, trimiţând sute de e-mailuri către oficiali de la Casa Albă sau asistenţii ei, relatează cotidianul The Washington Post, potrivit The Associated Press.

1089 afișări
Imaginea articolului Ivanka Trump, consilier prezidenţial şi fiica preşedintelui SUA, a utilizat un cont privat de e-mail în activităţi oficiale-presă

Ivanka Trump, consilier prezidenţial şi fiica preşedintelui SUA, a utilizat un cont privat de e-mail în activităţi oficiale-presă

În cazul în care se confirmă informaţiile vehiculate de presă, Ivanka Trump ar putea fi acuzată de încălcarea reglementărilor din SUA privind registrele publice.

În timpul campaniei electorale din 2016, Donald Trump a criticat-o dur pe Hillary Clinton, contracandidata sa în scrutinul prezidenţial, pentru utilizarea de e-mailuri private în activităţi oficiale.

Casa Albă a refuzat până în acest moment să comenteze în vreun fel subiectul, însă un purtător de cuvânt al avocatului lui Ivanka Trump, Abbe Lowell, nu a negat informaţiile.

"În perioada tranziţiei (...) doamna Trump şi-a folosit contul privat, aproape tot timpul pentru chestiuni de logistică şi programarea de de activităţi cu familia sa", a declarat purtătorul de cuvânt, care a subliniat că nu au fost transmise informaţii clasificate prin intermediul e-mailurilor trimise de pe contul privat, şi a precizat că toate mesajele au fost stocate în conformitate cu legislaţia privind registrele publice.

"Când în urmă cu 14 luni au apărut preocupări în presă, doamna Trump şi-a revizuit şi verificat utilizarea de e-mailuri împreună cu Consilierul legal al Casei Albe şi a explicat problema liderilor Congresului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Printre e-mailuri care au fost descoperite de grupul American Oversight se numără inclusiv mesaje între Ivanka Trump şi Betsy DeVos, secretarul SUA pentru Educaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici