Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său

Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său şi fraţilor ei, a decis un judecător din New York.

216 afișări
Imaginea articolului Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său

Ivanka Trump va trebui să depună mărturie în procesul civil de fraudă deschis împotriva tatălui său

Anterior, Ivanka Trump a încercat să nu depună mărturie, argumentând că s-a mutat din oraş şi s-a îndepărtat de Organizaţia Trump, relatează BBC.

Dar judecătorul Arthur Engoron a declarat că ea încă mai are legături cu afacerile şi proprietăţile imobiliare ale lui Trump din New York.

El a decis deja că Donald Trump „a umflat” valoarea proprietăţilor sale pentru a obţine împrumuturi favorabile.

Procesul se concentrează pe alte şase acuzaţii formulate în proces, inclusiv falsificarea unor documente, fraudă de asigurare şi conspiraţie.

Inculpaţii neagă acuzaţiile.

Procurorii au susţinut că Ivanka Trump are informaţii importante de împărtăşit în legătură cu acest caz.

În hotărârea de vineri, judecătorul Engoron a dat dreptate procurorilor, scriind: "Doamna Trump a profitat în mod clar de privilegiul de a face afaceri în New York".

El a citat documente care arată că ea încă mai are legături de proprietate sau de gestionare a unor afaceri din New York şi că încă deţine apartamente în Manhattan.

Avocaţii femeii au susţinut că aceasta nu avea niciun temei legal pentru a depune mărturie, deoarece s-a retras din Trump Organization în 2017 şi s-a mutat de atunci în Florida.

Între timp, avocaţii statului au susţinut că Ivanka Trump a fost un participant-cheie la unele dintre evenimentele examinate de caz.

Cazul civil de fraudă a fost intentat împotriva fostului preşedinte de procurorul general al New York-ului, Letitia James, care este democrată.

James cere 250 de milioane de dolari sub formă de penalităţi şi restricţii severe pentru afacerile domnului Trump.

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile din 2024, a respins cazul ca fiind motivat politic şi o "impostură".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici