Jacques Chirac nu va mai vorbi niciodată în public, afirmă soţia fostului preşedinte francez

Bernadette Chirac crede că soţul ei, fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în vârstă de 81 de ani, care are probleme cu memoria, nu va mai vorbi niciodată în public.

223 afișări
Imaginea articolului Jacques Chirac nu va mai vorbi niciodată în public, afirmă soţia fostului preşedinte francez

Jacques Chirac (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Pentru moment are probleme cu memoria", a declarat miercuri, pentru Europe 1, Bernadette, care este căsătorită din 1956 cu Jacques Chirac, ales preşedinte al Republicii în 1995 şi reales în 2002. "De aici, necesitatea de a citi şi a primi vizite. Primeşte multe vizite", "vizitatori amabili, generoşi, care îi vorbesc despre subiecte care îl interesează", a spus ea.

Întrebată dacă fostul şef de stat suferă de maladia Alzheimer, Bernadette Chirac a răspuns că nu crede şi şi-a exprirat speranţa că "vom fi cruţaţi de o asemenea încercare". "Nu prezintă simptomele (maladiei), dar este adevărat că are o bază mică a memoriei, în funcţie de moment, este foarte variabilă", a declarat fosta Primă Doamnă.

"Nu cred că va dori" să vorbească despre acest lucru, a răspuns ea unei întrebări în acest sens.

Fostul preşedinte, care a fost şi primar al Parisului (1977-1995), a fost supus, la sfârşitul lui 2013, unei intervenţii renale.

Jacques Chirac a asistat pe 21 noiembrie la înmânarea de către preşedintele socialist François Hollande a premiului fundaţiei sale doctorului Denis Mukwege - angajat alături de femei din Republica Democratică Congo, care au fost violate, în susţinerea cauzei acestora - şi organizaţiei Femmes Africa Solidarité. El a părut să meargă cu greu, la fel ca în ultimii ani.

Fostul şef de stat, care a împlinit pe 29 noiembrie vârsta de 81 de ani, a suferit, în 2005, un accident vascular cerebral, care l-a slăbit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici