Jaful de la turneul de poker a durat între trei şi zece minute - VIDEO

Jaful comis sâmbătă la turneul de poker de la Berlin a durat între trei şi zece minute şi a avut loc în momentul în care doi dintre gardieni se aflau în pauză, conform mărturiilor obţinute de poliţie.

22 afișări
Imaginea articolului Jaful de la turneul de poker a durat între trei şi zece minute - VIDEO

Jaful de la turneul de poker a durat între trei şi zece minute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre gardieni a reuşit să-l reţină pentru scurt timp pe unul dintre agresori, fiind însă atacat ulterior de ceilalţi membri ai bandei, care au pierdut în cursul confruntării cea mai mare parte a prăzii.

Michael Kuhr, membru al serviciului de securitate al hotelului, a afirmat că 80 la sută din suma furată a fost recuperată, graţie reflexului unui stagiar care a profitat de incident pentru a recupera sacul.

Poliţia germană încerca duminică dimineaţă să îi identifice pe agresori, însă a recunoscut că nu are nici o pistă concretă.

"Astăzi trebuie să analizăm mărturiile obţinute ieri şi poate să interogăm şi alţi martori", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, declarându-se optimist în legătură cu indiciile care ar putea fi obţinute din mărturii, înregistrări video, fotografii şi prelucrarea amprentelor.

El nu a putut însă preciza suma furată, despre care presa germană afirmă că se situează între 250.000 şi 800.000 de euro.

Video Stirileprotv.ro

Jaful a avut loc sâmbătă la prânz, când patru persoane înarmate cu pistoale şi o macetă au pătruns în incinta hotelului Grand Hyatt din Berlin, aflat în Potsdamer Platz. Ei s-au îndreptat către primul etaj al clădirii, unde se afla caseta în care erau depuse taxele de înscriere la turneul de poker, primul organizat la Berlin în cadrul seriei de întâlniri European Poker Tour.

Atacatorii au pătruns în sala de joc strigând "toată lumea la pământ" şi provocând panică în rândurile celor 400 de jucători, dintre care şapte au fost uşor răniţi.

"După părerea mea, nu au fost profesionişti. Cine intră cu o sabie de samurai nu e în toate minţile", a declarat un martor olandez. "Nişte profesionişti ar fi tras în aer în loc să alerge în toate părţile", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici