Janet Yellen, desemnată secretar al Trezoreriei SUA, a primit vot favorabil în prima etapă a validării

  • Janet Yellen, desemnată de Joe Biden secretar al Trezoreriei, a primit aviz favorabil în Comisia de Finanţe a Senatului SUA
  • Senator republican: Janet Yellen "şi-a asumat angajamentul de a colabora cu noi"
  • Janet Yellen, fost preşedinte al Rezervei Federale, trebuie să primească acordul plenului Senatului
518 afișări
Imaginea articolului Janet Yellen, desemnată secretar al Trezoreriei SUA, a primit vot favorabil în prima etapă a validării

Sursa foto: AFP

Comisia de Finanţe a Senatului SUA a acordat vineri, în unanimitate, aviz favorabil pentru numirea lui Janet Yellen în funcţia de secretar al Trezoreriei, un semnal clar că plenul va confirma nominalizarea, informează agenţia Reuters.

Numirea lui Janet Yellen în funcţia de secretar al Trezoreriei a fost aprobată cu 26 de voturi pentru şi niciunul împotrivă în Comisia de Finanţe a Senatului Statelor Unite.

Însă liderii Partidului Republican i-au cerut lui Janet Yellen să colaboreze şi cu ei. "Am mari dezacorduri cu poziţii ale lui Janet Yellen, mai ales în domeniul politicilor fiscale, dar a asumat angajamentul de a colabora cu noi. Şi cred că votul puternic în favoarea ei acordat astăzi este un semnal că vrem să colaborăm", a declarat senatorul republican Mike Crapo.

Plenul Senatului SUA urmează să se pronunţe privind numirea lui Janet Yellen în funcţia de secretar al Trezoreriei.

Janet Yellen a fost preşedinte al Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din SUA, în perioada 2014-2018.

Preşedintele Joseph Biden a propus un plan de asistenţă financiară de 1.900 de miliarde de dolari şi vrea să facă investiţii de 2.000 de miliarde de dolari în infrastructură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici