Japonia anunţă un pachet de sprijin de 4,6 miliarde de lire sterline pentru Ucraina

Japonia a anunţat un nou pachet de ajutor financiar de 4,6 miliarde de lire sterline pentru a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, scrie Sky News.

584 afișări
Imaginea articolului Japonia anunţă un pachet de sprijin de 4,6 miliarde de lire sterline pentru Ucraina

Japonia anunţă un pachet de sprijin de 4,6 miliarde de lire sterline pentru Ucraina

Vorbind la un forum global din Tokyo, premierul ţării a declarat că va marca, de asemenea, prima aniversare a războiului prin organizarea unui summit G7 online cu participarea preşedintelui ucrainean.

Fumio Kishida a declarat că Ucraina suferă încă de pe urma invaziei ruse şi că poporul său are nevoie de ajutor pentru a-şi reconstrui viaţa de zi cu zi.

El a adăugat că atacul Rusiei este o provocare pentru întreaga ordine internaţională bazată pe reguli care pune capăt erei post-Război Rece.

În calitate de preşedinte al G7 din acest an, Kishida a declarat că va organiza un summit online căruia i se va alătura vineri Volodimir Zelenski.

Va fi prima dată când Kishida va găzdui un summit G7.

Japonia s-a alăturat SUA şi naţiunilor europene în sancţionarea Rusiei pentru invazia sa şi în furnizarea de sprijin umanitar şi economic pentru Ucraina.

Aceasta a reacţionat rapid din cauza temerilor legate de posibilul impact pe care războiul l-ar putea avea în Asia de Est, unde armata Chinei a devenit din ce în ce mai asertivă şi a escaladat tensiunile în jurul Taiwanului.

Japonia a acordat deja Ucrainei împrumuturi de peste 70 de miliarde de yeni (432 de milioane de lire sterline) sub formă de asistenţă economică de urgenţă şi a acceptat peste 2.000 de ucraineni strămutaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici