Japonia ar putea distruge satelitul care va fi lansat de Coreea de Nord

Japonia a avertizat că va distruge dispozitivul pe care Coreea de Nord intenţionează să îl lanseze la începutul lunii viitoare, dacă ar exista semne că acesta ar lovi teritoriul său, relatează cotidianul The Guardian, în ediţia electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Japonia ar putea distruge satelitul care va fi lansat de Coreea de Nord

Japonia ar putea distruge satelitul care va fi lansat de Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avertismentul Japoniei că ar putea mobiliza sistemul său antirachtă în valoare de mai multe miliarde de dolari a intensificat tensiunie din regiune, după ce Coreea de Nord a afirmat că a identificat o potenţială "zonă periculoasă" lângă teritoriul japonez, pe traiectoria de zbor a dispozitivului.

Regimul nord-coreean a anunţat Organizaţia Maritimă Internaţională că dispozitivul va fi lansat în timpul zilei, în perioada 4-8 aprilie, şi că anumite fragmente vor cădea în Marea Japoniei, la aproximativ 120 de kilometri de coasta nord-vestică a Japoniei, în Oceanul Pacific.

Oficiali de la Tokyo au declarat că îşi rezervă dreptul de a distruge orice obiect ameninţător, în pofida ameninţărilor nord-coreene potrivit cărora acesta ar fi considerat un act de război. "Conform legilor noastre, putem intercepta orice obiect dacă el cade spre Japonia, inclusiv orice atac asupra Japoniei, pentru securitatea noastră", a declarat un oficial.

Japonia şi-a intensificat eforturile de a se proteja împotriva atacurilor cu rachetă din 1998, când Coreea de Nord a testat o rachetă cu rază lungă de acţiune deasupra teritoriului său, fără nici o avertizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici