Japonia coboară nivelul alertei de tsunami

Autorităţile japoneze au coborât duminică nivelul alertei de tsunami de la "major" la "normal", a anunţat Agenţia meteorologică japoneză.

37 afișări
Imaginea articolului Japonia coboară nivelul alertei de tsunami

Ordin de evacuare pentru 320.000 de persoane din nordul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura, decisă la ora 10.01 GMT (12.01 ora României), se referă la cele trei prefecturi Aomori, Iwate şi Miyagi, din nordul insulei Honshu, cele mai expuse riscului de creştere majoră a nivelului apelor, a precizat ea.

Nivelul "normal" de alertă de tsunami nu înseamnă totuşi că recomandările la precauţie difuzate de posturile de radio, televiziune şi de autorităţile locale sunt anulate, deoarece Japonia ar putea fi afectată de maree în următoarele ore, potrivit agenţiei.

În cele trei prefecturi, 320.000 de presoane au primit ordin de evacuare a zonelor de coastă, acestea fiind sfătuite să se adune în şcoli sau instituţii publice, unde există pături, apă şi hrană.

Centrul de alertă american a ridicat, la rândul său, alerta de tsunami emisă pentru toate ţările riverane Oceanului Pacific, după cutremurul cu magnitudinea de 8,8 produs sâmbătă în largul coastelor chiliene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici