Japonia, devastată de taifunul Talas: cel puţin 41 de morţi şi mii de sinistraţi - FOTO

Mii de sinistraţi sunt încă blocaţi, marţi, în vestul Japoniei devastat de taifunul Talas, care a provocat moartea a 41 de persoane şi dispariţia altor 50, au anunţat autorităţile locale.

570 afișări
Imaginea articolului Japonia, devastată de taifunul Talas: cel puţin 41 de morţi şi mii de sinistraţi - FOTO

Japonia, devastată de taifunul Talas: cel puţin 41 de morţi şi mii de sinistraţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ploile torenţiale generate de acest ciclon, care a traversat vestul arhipelagului sâmbătă şi duminică, au condus la revărsarea unor râuri şi au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Trecerea acestui taifun, cel mai periculos de la cel din octombrie 2004, soldat cu 100 de morţi, a lăsat în urmă scene de o tristeţe ce aminteşte de tsunami-ul care a afectat nord-estul ţării la 11 martie.

Poliţia, pompierii şi forţele de autoapărare (numele armatei japoneze) continuau marţi să caute supravieţuitori, în timp ce autorităţile din zonele afectate livrau alimente şi apă pe cale aeriană persoanelor izolate.

Numai în prefectura Wakayama, circa 4.500 de locuitori nu puteau părăsi satul, legăturile rutiere fiind întrerupte.

Un oraş din prefectura vecină, Nara, număra 400 de refugiaţi în centrele de evacuare.

"După ce am adus 1.000 de litri de apă potabilă cu elicopterul, intenţionăm să trimitem orez, paste şi băuturi mai târziu, în cursul zilei", a explicat un oficial din cadrul prefecturii pentru AFP.

"Căutarea acestor persoane va dura mult", a avertizat el.

Ajuns în Oceanul Pacific, Talas a trecut în Marea Japoniei duminică, după ce a traversat o parte din insula Honshu. Ulterior, el a devenit furtună tropicală, dar această depresiune combinată cu presiunea scăzută care însoţeşte taifunul Noru care evoluează în prezent la nord-est de coastele nipone, continua, marţi, să provoace ploi abundente în nordul Japoniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici