Japonia: Guvernul încearcă să atragă mai multă forţă de muncă străină, pe măsură ce populaţia ţării îmbătrâneşte

Guvernul japonez a adoptat, vineri, un nou program de stagiari străini pentru a atrage mai mulţi muncitori din afara graniţelor ţării, în contextul în care forţa de muncă a Japoniei este îmbătrânită şi în scădere, notează Associated Press.

1296 afișări
Imaginea articolului Japonia: Guvernul încearcă să atragă mai multă forţă de muncă străină, pe măsură ce populaţia ţării îmbătrâneşte

Japonia: Guvernul încearcă să atragă mai multă forţă de muncă străină, pe măsură ce populaţia ţării îmbătrâneşte

În varianta nouă a programului, persoanele care sosesc cu o viză de stagiar pe trei ani vor putea să treacă la o categorie de lucrător calificat care le va permite să rămână până la cinci ani şi, eventual, să obţină rezidenţa permanentă, relevă sursa citată.

Actualul program de formare a stagiarilor tehnici a fost criticat din cauza faptului că se importa o forţă de muncă ieftină din ţările în curs de dezvoltare, iar condiţiile de lucru erau abuzive. Potrivit datelor oficiale citate de AP, majoritatea forţei de muncă provenea din Vietnam, Indonezia şi Filipine.

Cunoaşterea limbii japoneze, printre cerinţe

Noul sistem le-ar permite acestora să îşi schimbe locul de muncă, dar numai în acelaşi domeniu, în vreme ce actuala versiune nu permite acest lucru.

Solicitanţii pentru noul sistem de stagiari vor trebui, de asemenea, să treacă un test de cunoaştere a limbii japoneze.

În prezent, populaţia Japoniei – de 126 de milioane de locuitori – îmbătrâneşte şi se reduce rapid, iar multe industrii, care se confruntă cu deficit de personal, se bazează în mare măsură pe stagiarii străini şi studenţii la limbi străine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici