Japonia interzice toate exporturile către Coreea de Nord

Guvernul japonez a decis marţi să impună un embargo asupra tuturor exporturilor destinate Coreei de Nord, în urma testului nuclear de la 25 mai, au anunţat oficiali din cadrul Ministerului Comerţului.

19 afișări
Imaginea articolului Japonia interzice toate exporturile către Coreea de Nord

Japonia interzice toate exporturile către Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul a aprobat un embargo total asupra exporturilor destinate Coreei de Nord", a declarat un oficial din cadrul ministerului, Masaru Yamazumi.

Această decizie a fost luată la câteva zile după rezoluţia votată de Consiliul de Securitate al ONU care a consolidat embargoul asupra armelor şi care a înăsprit sancţiunile financiare împotriva Phenianului.

Japonia a interzis deja exporturile de produse de lux către Coreea de Nord şi aplică sancţiunile ONU cu privire la vânzarea de echipamente militare regimului de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici