Japonia: Patru miniştri au demisionat pe fondul unui scandal financiar

Patru miniştri au demisionat pe fondul unor informaţii potrivit cărora procurorii erau pe cale să facă o razie în birourile a zeci de parlamentari ai partidului de guvernământ, scrie The Guardian.

247 afișări
Imaginea articolului Japonia: Patru miniştri au demisionat pe fondul unui scandal financiar

Premierul Fumio Kishida se luptă să limiteze consecinţele unui scandal de strângere de fonduri care a forţat demisia a patru dintre miniştrii săi, în contextul în care există informaţii potrivit cărora procurorii ar fi pe cale să percheziţioneze birourile a zeci de parlamentari ai partidului de guvernământ.

Secretarul şef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a confirmat că demisionează, în timp ce ministrul economiei şi industriei, Yasutoshi Nishimura, ministrul afacerilor interne, Junji Suzuki, şi ministrul agriculturii, Ichiro Miyashita, au demisionat şi ei.

Miniştrii vizaţi sunt membri ai facţiunii Abe, formată din 100 de membri - condusă cândva de fostul premier asasinat Shinzo Abe -, cea mai mare grupare de parlamentari din Partidul Liberal Democrat (PLD), aflat la guvernare, condus de Kishida.

Procurorii investighează acuzaţiile potrivit cărora membrii facţiunii nu au raportat aproximativ 500 de milioane de yeni (2,7 milioane de lire sterline) strânşi prin intermediul unor evenimente de strângere de fonduri în ultimii cinci ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici