Japonia şi Rusia, singurele ţări cu alerte de tsunami în vigoare după cutremurul din Chile

Alertele de tsunami emise sâmbătă în Oceanul Pacific, ca urmare a cutremurului din Chile, au fost ridicate în toate zonele vizate, cu excepţia Japoniei şi a Rusiei, au anunţat seismologii americani.

81 afișări
Imaginea articolului Japonia şi Rusia, singurele ţări cu alerte de tsunami în vigoare după cutremurul din Chile

Un cutremur cu magnitudinea 8,8 s-a produs sâmbătă dimineaţă în Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul cu magnitudinea 8,8 produs sâmbătă dimineaţă în Chile, soldat cu moartea a cel puţin 214 persoane, a determinat emiterea de alerte de tsunami pentru întregul bazin al Oceanului Pacific.

Agenţia meteorologică japoneză a anunţat că se aşteaptă la valuri cu o înălţime de până la trei metri şi se pregăteşte să emită alerte pentru toate zonele vizate. "Un tsunami de până la trei metri înălţime este aşteptat pe litoralul pacific al Japoniei", a declarat un reprezentant al Agenţiei.

Primul val este aşteptat în jurul orei 4.00 GMT (6.00, ora României), a precizat el, adăugând că Agenţia se pregăteşte să emită o alertă de tsunami pentru toate zonele vizate.

Cutremurul din Chile este unul dintre cele mai violente înregistrate în ultimul secol. Valurile seismice au ajuns deja în Noua Zeelandă, Australia, Polinezia Franceză şi Hawaii, precum şi în alte insule din Pacific.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici