Japonia va instala un sistem balistic în apropiere de Taiwan, pe fondul tensiunilor cu Beijingul

Japonia intenţionează să instaleze un sistem balistic pe Insula Yonaguni, situată în apropiere de Taiwan, în contextul tensiunilor militare dintre Beijing şi Taipei, informează site-ul Jiji News, citat de agenţia Reuters.

1337 afișări
Imaginea articolului Japonia va instala un sistem balistic în apropiere de Taiwan, pe fondul tensiunilor cu Beijingul

Instalarea unor sisteme balistice sol-aer pe Insula Yonaguni se înscrie în planul de consolidare a apărării în zona de sud-vest a Japoniei, a declarat Takeshi Aoki, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Tokyo.

Guvernul nipon a anunţat recent un plan în valoare de 320 de miliarde de euro pentru consolidarea apărării, care prevede achiziţii de rachete capabile să atingă teritoriul chinez, pe fondul temerilor privind o invazie chineză în Taiwan şi în contextul tensiunilor cu Rusia în zona Insulelor Kurile.

Armata chineză a trimis duminică peste 70 de avioane militare şi şapte nave în apropierea Taiwanului, un teritoriu chinez care are un guvern separatist. Beijingul denunţă suplimentarea de către Washington a fondurilor destinate asistenţei militare pentru Taiwan.

China a intensificat activităţile militare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată la Taipei în august de Nancy Pelosi, preşedintele în funcţie al Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite.

Administraţia de la Taipei a acuzat Beijingul de simularea unei invazii militare, iar Statele Unite consideră că activităţile militare chineze "destabilizează" regiunea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici