Jaroslaw Kaczynski denunţă intensificarea antisemitismului în Europa şi laudă "marele" stat Israel

Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului aflat la guvernare în Polonia, a denunţat, luni, antisemitismul din Europa şi a lăudat "marele" stat Israel, în cadrul unei ceremonii în memoria polonezilor care au protejat evreii în timpul Holocaustului, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1389 afișări
Imaginea articolului Jaroslaw Kaczynski denunţă intensificarea antisemitismului în Europa şi laudă "marele" stat Israel

Jaroslaw Kaczynski denunţă intensificarea antisemitismului în Europa şi laudă "marele" stat Israel

Într-o remarcă rară despre relaţiile internaţionale, Kaczynski a declarat că Israelul îşi datorează existenţa "forţei spirituale, puterii minţii, determinării şi curajului" poporului său.

Liderul partidului conservator Lege şi Justiţie a denunţat antisemitismul ca fiind un fenomen "foarte periculos" care se exprimă prin ostilitatea faţă de o ţară. Kaczynski s-a confruntat cu presiuni din partea comunităţilor evreieşti din Polonia şi restul Europei să vorbească despre intensificarea antisemitismului.

"În felul său, într-un mod real, Israelul este un stat mare", a spus Kaczynski, numind ţara din Orientul Mijlociu un "avanpost al civilizaţiei noastre".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici