Jean-Claude Juncker l-a felicitat Kyriakos Mitsotakis pentru victoria în alegerile din Grecia

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat duminică seară pe Kyriakos Mitsotakis, pentru victoria partidului său, Noua Democraţie, în alegerile legislative din Grecia, informează publicaţia Naftemporiki.

208 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker l-a felicitat Kyriakos Mitsotakis pentru victoria în alegerile din Grecia

Jean-Claude Juncker l-a felicitat Kyriakos Mitsotakis pentru victoria în alegerile din Grecia

"Aş vrea să vă felicit pentru pentru victoria clară la alegerile legislative. Cunoaşteţi ataşamentul meu personal faţă de Grecia şi poporul său care au suferit atât de mult în cursul ultimului deceniu. Demnitatea, rezistenţa şi angajamentul european al grecilor impune respect", afirmă Juncker într-un mesaj pe Twitter. 

Mesajul este însoţit de o copie a telegramei oficiale care a fost trimisă liderul grec.

 

 

Juncker, care s-a aflat la conducerea Comisiei Europene în perioada crizei datoriilor din Grecia, a avut relaţii tensionate cu principalul rival al lui Mitsotakis, actualul premier grec Alexis Tsipras.

Acesta a venit la putere în Grecia, în anul 2015, promiţând că va lupta împotriva politicilor de austeritate cerute de autorităţile UE şi de creditorii internaţionali, dar în cele din urmă a ajuns să accepte măsuri de austeritate substanţiale în schimbul împrumuturilor necesare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici