Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Brexit va dura mai mult decât s-a crezut iniţial

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va prelungi pe o perioadă mai lungă de timp decât s-a crezut iniţial, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, informează The Independent.

672 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Brexit va dura mai mult decât s-a crezut iniţial

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Brexit va dura mai mult decât s-a crezut iniţial

Vorbind în cadrul unei întrevederi ce a avut loc la Luxemburg, Juncker a afirmat că Marea Britanie va trebui ”să plătească” obligaţii financiare restante înainte ca negocierile privind Brexit să treacă la faza următoare.

Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene au loc după ce negociatorii UE au avertizat că tratativele priving ”factura pentru Brexit” au atins un ”impas îngrijorător” săptămâna aceasta.

”Britanicii descoperă, la fel ca şi noi, de la o zi la alta noi probleme. Acesta este motivul pentru care procesul va dura mai mult decât s-a crezut iniţial”, a spus acesta în cadrul unui discurs.

”Nu putem ajunge în prezent la un compromis real atâta timp cât încă se discută despre angajamentele financiare ale Marii Britanii. Până nu facem asta, nu vom putea spune în Consiliul European din octombrie că putem trece la faza următoare. Ei (britanici, not. red.) trebuie să plătească”, a adăugat Juncker.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici