Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Nu va exista în niciun caz o nouă negociere cu Marea Britanie după referendum

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat, miercuri, că nu va exista în niciun caz o nouă negociere cu Londra în urma referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, potrivit Le Figaro online.

2469 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Nu va exista în niciun caz o nouă negociere cu Marea Britanie după referendum

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Nu va exista în niciun caz o nouă negociere cu Marea Britanie după referendum (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Politicienii şi alegătorii britanici trebuie să ştie că nu va exista în niciun caz o nouă negociere" cu Marea Britanie, a declarat Juncker în timpul unei conferinţe de presă cu cancelarul asutriac, Christian Kern. "Afară înseamnă afară", a mai subliniat acesta.

Jean-Claude Juncker şi-a exprimat în numeroase rânduri dorinţa ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

Miercuri, la Atena, aceasta a numit ideea ieşirii din UE a Marii Britanii drept un "act de automutilare".

În luna mai, într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, acesta avertiza că în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, această ţară va fi considerată un stat terţ, iar britanicii vor fi priviţi ca"dezertori", care nu vor fi "primiţi cu braţele deschise".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici