Brexit: Preşedintele Comisiei Europene nu va demisiona în cazul în care britanicii vor vota pentru ieşirea ţării lor din UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu va demisiona în cazul în care britanicii vor vota pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

1884 afișări
Imaginea articolului Brexit: Preşedintele Comisiei Europene nu va demisiona în cazul în care britanicii vor vota pentru ieşirea ţării lor din UE

Preşedintele CE nu va demisiona în cazul în care britanicii vor vota pentru ieşirea ţării lor din UE (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Întrebat despre posibilitatea ca Juncker să demisioneze în cazul ieşirii Marii Britanii din UE, Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Executivului european, a răspuns că nu.

Comisia a anuţat din februarie că nu intenţionează să intervină în campania britanică.

Preşedintele Jean-Claude Juncker şi-a exprimat în numeroase rânduri dorinţa ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

Miercuri, la Atena, aceasta a numit ideea ieşirii din UE a Marii Britanii drept un "act de automutilare".

În luna mai, într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, acesta avertiza că în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, această ţară va fi considerată un stat terţ, iar britanicii vor fi priviţi ca"dezertori", care nu vor fi "primiţi cu braţele deschise".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici