Jean-Marie Le Pen: Romii reprezintă "copacul care ascunde pădurea africană şi nord-africană"

Preşedintele partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, Jean-Marie Le Pen, a ironizat sâmbătă politica Guvernului faţă de romi, declarând că aceştia sunt "copacul care ascunde pădurea africană şi nord-africană", relatează AFP.

110 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen: Romii reprezintă "copacul care ascunde pădurea africană şi nord-africană"

Jean-Marie Le Pen: Romii reprezintă "copacul care ascunde pădurea africană şi nord-africană" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă insecuritatea creată de populaţia romă trebuie tratată, nu trebuie uitat că ea este marginală şi că romul ascunde probabil cealaltă imigraţie", a declarat preşedintele FN, în faţa a circa 100 de cadre şi a unor aleşi ai partidului, la Saint-Laurent-du-Var.

"Este copacul care ascunde pădurea africană şi nord-africană", a adăugat el, provocând amuzamentul mulţimii.

El a făcut aceste declaraţii sâmbătă, când zeci de mii de persoane au manifestat la Paris şi în provincie împotriva măsurilor de securitate adoptate de Guvernul preşedintelui Nicolas Sarkozy, în special a politicii sale de expulzare a romilor, care a generat critici internaţionale.

"Guvernele succesive sunt în incapacitate totală de a reprima crimele şi delictele deoarece acest lucru ar obliga la adoptarea unor măsuri puternice, obligatoriu suspectate de rasism", a mai afirmat Le Pen.

În opinia lui Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 82 de ani şi care va preda conducerea partidului în ianuarie 2011, "nu trebuie vizaţi romii, nici arabii sau africanii (...), trebuie vizat fenomenul imigraţiei".

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a decis la sfârşitul lui iulie desfiinţarea taberelor ilegale de romi şi are în vedere posibilitatea de a retrage cetăţenia franceză anumitor infractori de origine străină, generând indignarea societăţii civile şi a opoziţiei, precum şi îngrijorarea ONU, a Comisiei Europene şi a Vaticanului.

De la sfârşitul lui iulie, aproximativ 1.000 de romi români şi bulgari au fost repatriaţi şi o sută de tabere ilegale desfiinţate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici