Jens Stoltenberg a fost ales secretar general al NATO

Fostul premier norvegian Jens Stoltenberg a fost ales secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, informează NATO într-un comunicat oficial.

398 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg a fost ales secretar general al NATO

Jens Stoltenberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jens Stoltenberg, în vârstă de 55 de ani, îi va succeda lui Anders Fogh Rasmussen, care a deţinut această funcţie începând din august 2009.

Decizia a fost luată în cursul reuniunii ambasadorilor statelor membre NATO.

"Consiliul Nord-Atlantic a decis să îl numească pe domnul Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO şi de preşedinte al Consiliului", informează un comunicat oficial.

Stoltenberg, lider al Partidului Laburist din Norvegia, a condus Guvernul de la Oslo aproape zece ani, înainte de a fi învins în scrutinul legislativ din septembrie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici