Jens Stoltenberg condamnă vehement atentatul din Kabul şi anunţă continuarea evacuărilor

  • Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, condamnă atentatul de la Kabul şi anunţă continuarea operaţiunilor de evacuare.
  • Stoltenberg: "Prioritatea noastră rămâne să evacuăm cât mai mulţi oameni spre zone sigure cât mai rapid posibil".
286 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg condamnă vehement atentatul din Kabul şi anunţă continuarea evacuărilor
Dublul atentat sinucigaş comis joi în apropierea Aeroportului din Kabul este opera filialei afgane a reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă un oficial guvernamental de la Washington, citat de agenţia Associated Press.
 
Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm, joi seară, atacul terorist comis în zona Aeroportului din Kabul, precizând că prioritatea statelor membre NATO rămâne evacuarea civililor care vor să părăsească Afganistanul.
 
"Condamn puternic oribilul atac terorist produs în zona Aeroportului din Kabul. Gândurile mele sunt la persoanele afectate şi la cei apropiaţi lor", a declarat Jens Stoltenberg, prin Twitter.
 
"Prioritatea noastră rămâne să evacuăm cât mai mulţi oameni spre zone sigure cât mai rapid posibil", a precizat secretarul general NATO.
 
Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Bilanţul preliminar al atentatelor este de 13 morţi şi 15 răniţi. Statele Unite suspectează că atentatul a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici