Jens Stoltenberg: NATO nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării cu Rusia

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că alianţa nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării cu Rusia, pe fondul atacului neurotoxic ce l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, relatează site-ul postului France 24.

287 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: NATO nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării cu Rusia

Jens Stoltenberg: NATO nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării cu Rusia

"Nu ne dorim o nouă cursă a armelor, aşa că ne concentrăm asupra modului de a răspunde într-un mod ferm, puternic şi previzibil, dar în acelaşi timp măsurat şi defensiv", a declarat Jens Stoltenberg în timpul unei vizite în Ottawa.

"Nu ne dorim un alt Război Rece", a adăugat acesta, după ce a fost întrebat dacă NATO ia în considerare impunerea unor noi sancţiuni asupra Rusiei.

Marea Britanie, Uniunea Europeană şi SUA susţin că responsabilitatea Rusiei în atacul asupra fostului spion este singura explicaţie plauzibilă şi au cerut Moscovei să răspundă la toate întrebările în legătură cu acest caz. Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anunţat că Londra are dovezi potrivit cărora Rusia a dezvoltat agentul neurotoxic "Novichok", folosit asupra lui Serghei şi a Iuliei Skripal.

"Vom continua să depunem eforturi pentru a avea o relaţie mai constructivă cu Rusia", a mai declarat Stoltenberg.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici