Jeremy Hunt a fost numit în funcţia de ministru britanic de Finanţe

Premierul britanic Liz Truss l-a numit în funcţia de ministru de Finanţe pe Jeremy Hunt după ce i-a cerut demisia lui Kwasi Kwarteng, pe fondul criticilor la adresa politicilor noului Guvern de la Londra.

185 afișări
Imaginea articolului Jeremy Hunt a fost numit în funcţia de ministru britanic de Finanţe

Hepta

Jeremy Hunt, care în trecut a ocupat funcţiile de ministru de Externe, ministrul al Culturii şi Sănătăţii, l-a susţinut pe fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak pentru postul de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru.

Downing Street a confirmat că Jeremy Hunt a fost numit în postul de ministru de Finanţe în locul lui Kwasi Kwarteng, iar Edward Argar îl va înlocui pe Chris Philp în funcţia de secretar al Trezoreriei, a doua poziţie ca importanţă în cadrul Ministerului de Finanţe de la Londra.

Decizia premierului Liz Truss de a-l demite pe Kwasi Kwarteng este considerată un efort de a-şi salva funcţia. "Mi-aţi cerut să mă retrag din funcţia de ministru de Finanţe, am acceptat. Atunci când mi-aţi cerut să accept funcţia, am acceptat ştiind în totalitate că situaţia cu care ne confruntam era extrem de dificilă", a afirmat Kwasi Kwarteng.

Surse citate de publicaţia The Times afirmă că, pe fondul nemulţumirilor privind situaţia economică, mulţi parlamentari din cadrul Partidului Conservator ar fi intenţionat să o înlocuiască pe Liz Truss cu Rishi Sunak şi Penny Mordaunt, într-un sistem de rotaţie în funcţia de prim-ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici