Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi pe care i-au răpit în mai

Jihadiştii din cadrul Stat Islamic (SI) au eliberat miercuri 25 de elevi kurzi pe care această grupare i-a răpit în mai în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

193 afișări
Imaginea articolului Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi pe care i-au răpit în mai

Jihadiştii din cadrul grupării Stat Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi pe care i-au răpit în mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceşti ostatici sunt ultimii eliberaţi din cei 135 de elevi kurzi răpiţi la 29 mai de jihadişti din cadrul SI, potrivit aceleiaşi surse.

Un grup de elevi, cu vârste între 13 şi 15 ani, au fost răpiţi în timp ce se întorceau la Kobane după ce au dat examene în oraşul Alep (nord).

În săptămânile care au urmat răpirii, cinci tineri au reuşit să scape, după care 37 au fost eliberaţi, printre care şi zece fete, potrivit OSDO.

În septembrie, SI a eliberat alţi 70 de elevi, apoi mai mulţi copii individual, înainte de ultimul grup miercuri, conform directorului acestui ONG, Rami Abdel Rahmane.

Aceste eliberări au avut loc în pofida unor lupte violente între SI şi forţele kurde pentru controlul asupra oraşului Kobane, situat la graniţa dintre Siria şi Turcia.

Forţele kurde, sprijinite de raiduri ale coaliţie internaţionale, rezistă în faţa jihadiştilor, care au lansat o vastă ofensivă la 16 septembrie. Ele sunt ajutate de-acum şi de rebeli sirieni, iar în curând vor avea parte de susţinerea forţelor kurzilor irakieni peshmergas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici