Joaquin "El Chapo" Guzman va fi extrădat în Statele Unite

Justiţia din Mexic a aprobat, luni, extrădarea în Statele Unite a celebrului lider interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman, informează site-ul agenţiei Reuters.

2783 afișări
Imaginea articolului Joaquin "El Chapo" Guzman va fi extrădat în Statele Unite

Joaquin "El Chapo" Guzman va fi extrădat în Statele Unite

În urmă cu câteva zile, Joaquin Guzman a fost transferat într-un penitenciar din oraşul mexican Ciudad Juarez, situat în apropierea frontierei cu Statele Unite.

Conform unor surse judiciare, Guzman, liderul cartelului Sinaloa, va fi extrădat în Statele Unite înainte de jumătatea anului.

Guzman este acuzat în Statele Unite de spălare de bani, trafic de droguri, răpiri şi crime comise în oraşele americane Chicago, Miami şi New York.

Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat în ianuarie 2016, la şase luni după evadare, în Mexic. Guzman era dat în urmărire generală după ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat în apropiere de Ciudad de Mexico.

Celebrul lider interlop mexican s-a deplasat de două ori în Statele Unite, pentru a-şi vizita rudele, în intervalul în care era în libertate după ce evadase, potrivit uneia dintre fiicele sale, Rosa Isela Guzmán Ortiz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici