Jocuri video şi filme violente, retrase din magazine germane

Lanţul german de magazine Kaufhof a decis miercuri să oprească vânzarea de jocuri video şi filme violente interzise persoanelor sub 18 ani, după masacrul comis în Germania săptămâna trecută de un adolescent amator de jocuri violente.

87 afișări
Imaginea articolului Jocuri video şi filme violente, retrase din magazine germane

Jocuri video şi filme violente, retrase din magazine germane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere ce s-a întâmplat în Winnenden, noi am decis să retragem din gama noastră de produse toate jocurile şi filmele interzise persoanelor sub 18 de ani", a declarat un purtător de cuvânt al magazinelor Kaufhof, Sonja Kittel.

Oficial, "produsele care se află încă în magazine vor fi vândute până la sfârşitul lui martie, dar începând din aprilie toate aceste vânzări vor fi oprite", a adăugat ea.

Potrivit lui Thomas Burkhart, director al Kaufhof, majoritatea jocurilor vizate fuseseră deja retrase din raioanele magazinelor Kaufhof, la o oră după anunţul acestei decizii.

Tim Kretschmer, care a ucis la 11 martie 15 persoane, dintre care nouă elevi de la fosta sa şcoală, era mare amator de jocuri violente, potrivit presei.

Magazinele Kaufhof au fost acuzate că reacţionează în mod exagerat. Cele 126 de magazine Kaufhof aparţin grupului german de distribuţie Metro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici