Joe Biden anunţă utilizarea de petrol din rezerva strategică, pe fondul crizei preţurilor carburanţilor

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat marţi seară că a decis scoaterea în regim de urgenţă a unor cantităţi semnificative de petrol din rezervele strategice, pentru a stimula scăderea preţurilor la carburanţi şi energie în perioada sărbătorilor.

415 afișări
Imaginea articolului Joe Biden anunţă utilizarea de petrol din rezerva strategică, pe fondul crizei preţurilor carburanţilor

Sursa foto: profimedia

"Trecem la acţiuni. Unul dintre principalele motive pentru care americanii se confruntă cu preţuri mari la benzină este că naţiunile care produc petrol şi marile companii nu au suplimentat rapid producţia pentru a face faţă cererii. Iar volumul mic în aprovizionare înseamnă preţuri mari în general, pe plan mondial, pentru petrol", a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

"Astăzi, anunţ decizia de a scoate cea mai mare cantitate de până acum din rezervele de petrol, pentru a facilita aprovizionarea de care avem nevoie pe măsură ce ne revenim de pe urma pandemiei", a precizat preşedintele SUA.

Conform Casei Albe, din Rezerva Strategică va fi scoasă cantitatea de 50 de milioane de barili de petrol. Rezerva Strategică a SUA are în prezent cantitatea de 604,5 milioane de barili de petrol, potrivit Departamentului Energiei. Administraţia de la Washington a luat această decizie în coordonare cu mai multe ţări, inclusiv cu India, China, Japonia, Marea Britanie şi Coreea de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici