Joe Biden are rival în politică. Cui va trebui să facă faţă în viitoarea campanie electorală din SUA

  • Joe Biden va organiza pentru prima dată în calitate de preşedinte al SUA un miting politic într-un stat în care a pierdut în timpul alegerilor din 2020
  • Guvernatorul Florida, Ron DeSantis este un critic înverşunat al preşedintelui Biden şi un continuator de succes al politicilor iniţiate de Trump
  • DeSantis şi-a folosit puterea funcţiei pentru a submina la nivel naţional autoritatea lui Biden
6446 afișări
Imaginea articolului Joe Biden are rival în politică. Cui va trebui să facă faţă în viitoarea campanie electorală din SUA

Sursa foto: Profimedia

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis ar putea deveni principalul contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024 al preşedintelui Joe Biden. DeSantis are toate atuurile de partea sa: este republican, promovează politici similare ca Donald Trump, desigur, mai tânăr ca rivalul său şi statul pe care îl guvernează reprezintă locul unde Biden a pierdut voturi însemnate în 2020.

Deşi Biden nu este mai incisiv ca atitudine faţă de Ron, DeSantis nu a ratat nicio ocazie pentru a-l subestima pe actualul preşedinte: de la glumiţe legate de vârsta înaintată până la critici aduse modului în care conduce Statele Unite.

Astfel, Joe Biden a luat decizia de a organiza pentru prima dată, în calitate de preşedinte al SUA, un miting politic într-un stat în care a pierdut în campania electorală din 2020. Biden va folosia această ocazie pentru a-şi manifesta dezacordul în privinţa deciziei Curţii Supreme de a anula hotărârea de referinţă Roe vs Wade, care a garantat femeilor accesul la avort, potrivit oficialilor democraţi.

Florida este statul în care Biden a pierdut în faţa lui Trump în alegerile din 2020. Întâlnirea cu suporterii şi nu numai îi va permite preşedintelui să-i critice pe republicani şi să condamne ferm anumite deciizii neetice luate de DeSantis, considerat de Biden o ameninţare la adresa democraţiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici