Joe Biden este candidatul cu cel mai multe voturi din istoria SUA

  • Fostul vicepreşedinte Joe Biden a doborât recordul pentru cel mai mare număr de voturi exprimate pentru orice candidat la preşedinţie din istorie.
  • Candidatul democrat la preşedinţie a depăşit 70.330.000 de voturi, miercuri începând cu ora 13:38, ora New York-ului, potrivit The Associated Press.
  • Totalul lui Biden depăşeşte semnificativ un record anterior pentru cele mai multe voturi exprimate pentru un preşedinte stabilit de democratul Barack Obama în 2008, cu aproape 69.500.000 de voturi, potrivit Comisiei Electorale Federale.
23844 afișări
Imaginea articolului Joe Biden este candidatul cu cel mai multe voturi din istoria SUA

Joe Biden este candidatul cu cel mai multe voturi din istoria SUA

La ora actuală Biden a ajuns la 71,956,342, reprezentând 50,4%, iar Trump are 68,358,208, reprezentând 47,9%. Totuşi un număr important de voturi nu a fost încă contabilizat. Astfel numărul de voturi va creşte ridicând recordul.

Votul popular nu decide preşedintele SUA. Trump şi Biden se află încă într-o cursă strânsă pentru a câştiga Colegiul Electoral, Biden obţinând 264 voturi faţă de 214 pe care Trump le-a adjudecat. În total sunt necesare 270 pentru a câştiga preşedinţia.

CITEŞTE AICI LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Cursa pentru Casa Albă. Biden: Victoria este clară! Este clar că vom câştiga 270 de voturi/ Oamenii lui Trump cer renumărarea voturilor în Wisconsin

Statisticile prezenţei la alegerile din 2020 subliniază cât de mulţi votanţi sunt implicaţi în acest an în comparaţie cu scrutinele anterioare.

În 2016, Trump a pierdut votul popular, dar a câştigat Colegiul Electoral. Atunci Trump a acumulat 62.984.828 de voturi sau 46,09 la sută. Fostul nominalizat democrat la preşedinţie, Hillary Clinton, a acumulat 65.853.514 voturi, adică 48,18 la sută, a raportat FEC.

CITEŞTE AICI Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat ce obţine cele mai multe voturi poate pierde alegerile

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici