Joe Biden i-a cerut lui Viktor Ianukovici să găsească o soluţie paşnică la criza din Ucraina

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a sunat joi pe preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, pentru a-i cere să găsească o "soluţie paşnică" la criza din ţara sa, a anunţat Casa Albă.

159 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a cerut lui Viktor Ianukovici să găsească o soluţie paşnică la criza din Ucraina

Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vicepreşedintele i-a cerut preşedintelui Ianukovici să ia măsuri pentru a pune capăt violenţei şi să răspundă cu seriozitate la îngrijorările legitime ale manifestanţilor paşnici, insistând asupra importanţei dialogului în curs cu opoziţia şi asupra necesităţii unor adevărate compromisuri, singura opţiune pentru o încheiere a crizei", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Totodată, Biden a avertizat că o continuare a violenţelor ar avea "consecinţe" asupra relaţiilor dintre Washington şi Kiev, în contextul în care Departamentul de Stat a subliniat că ia în calcul aplicarea unor sancţiuni.

"Vicepreşedintele Biden l-a încurajat pe preşedintele Ianukovici să găsească o soluţie politică la criză", adaugă comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici