Joe Biden i-a transmis felicitări regelui Charles şi a salutat relaţia specială SUA-Marea Britanie

Preşedintele SUA, Joseph Biden, l-a felicitat, sâmbătă, pe regele Charles al Marii Britanii, cu ocazia ceremoniei de încoronare, exprimând bucuria că Prima Doamnă, Jill Biden, a reprezentat Washingtonul la ceremonia de la Londra.

92 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a transmis felicitări regelui Charles şi a salutat relaţia specială SUA-Marea Britanie

"Felicitări regelui Charles al III-lea şi reginei Camilla pentru încoronare. Prietenia durabilă dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de putere pentru ambele noastre popoare. Sunt mândru că Prima Doamnă reprezintă Statele Unite la acest eveniment istoric", a transmis preşedintele Biden într-un mesaj postat pe Twitter, conform publicaţiei The Hill.

Joseph Biden nu a fost prezent la ceremonia de la Londra, în contextul în care preşedinţii americani nu participă de obicei la încoronarea monarhilor britanici. Jill Biden a fost prezentă la ceremonie.

"Este o onoare să reprezint Statele Unite la acest moment istoric şi să cerebrez relaţia specială dintre ţările noastre", a declarat Jill Biden.

Palatul Buckingham a anunţat că la ceremonii participă reprezentanţii a 203 naţiuni sau teritorii, inclusiv aproximativ 100 de lideri de state.

Preşedintele Biden a vorbit în aprilie cu regele Charles, transmiţându-i felicitări şi evidenţiind relaţia specială dintre Statele Unite şi Marea Britanie.

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster din Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici