Joe Biden îl primeşte marţi la Casa Albă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Preşedintele Joe Biden îl va primi marţi la Casa Albă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce discuţiile privind un acord de ajutor pentru Ucraina sunt în continuare blocate în Congres, scrie CNN.

327 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îl primeşte marţi la Casa Albă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Joe Biden îl primeşte marţi la Casa Albă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Vizita, pe care Casa Albă a anunţat-o duminică, este a doua vizită a lui Zelenski la Washington de la începutul războiului din Ucraina. Ultima sa vizită a avut loc în septembrie.

Vizita lui Zelenski are loc într-un moment critic al negocierilor din Congres pentru ajutorul de urgenţă acordat Ucrainei. Congresul nu pare să fie mai aproape de un acord care să lege modificările politicii de imigrare şi de frontieră de pachetul de ajutor de urgenţă care va oferi fonduri pentru Ucraina şi Israel înainte ca legislatorii să plece din oraş pentru sărbători.

Întâlnirea este menită să „sublinieze angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite de a sprijini poporul ucrainean în timp ce se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„În timp ce Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, liderii vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al Statelor Unite în acest moment critic”, a mai spus ea.

În cazul în care Congresul părăseşte oraşul pentru sărbători fără a ajunge la un acord, Casa Albă va trebui să facă alegeri dificile în ceea ce priveşte aprovizionarea aliaţilor, cum ar fi Ucraina, în detrimentul potenţialului grad de pregătire militară a SUA. Oficiali de top ai administraţiei Biden au tras un semnal de alarmă de săptămâni întregi cu privire la epuizarea fondurilor pentru Ucraina şi la potenţialele consecinţe.

Pachetul de ajutor de 106 miliarde de dolari propus de administraţie include aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, restul fiind destinat războiului dintre Israel şi Hamas, securităţii în Taiwan şi finanţării operaţiunilor de la graniţa dintre SUA şi Mexic.

Dar republicanii de top, care se tem să nu adauge mai mult la cele 111 miliarde de dolari pe care SUA le-au trimis deja Ucrainei, au cerut ca orice finanţare suplimentară să fie legată de schimbări majore ale politicii legate de imigraţie.

„Istoria îi va judeca aspru pe cei care întorc spatele cauzei libertăţii”, a declarat Biden la începutul acestei luni. „Nu-l putem lăsa pe Putin să câştige”.

Preşedintele a declarat că este dispus să facă „compromisuri semnificative la graniţă”, recunoscând că sistemul de imigraţie al ţării este „stricat"”, dar a adăugat că nevoile Ucrainei sunt prea critice pentru a mai aştepta. El a făcut referire la „republicanii extremişti”, în timp ce negociatorii rămân într-un impas critic în ceea ce priveşte problema punctului de blocaj al securităţii frontierei, spunând că aceşti republicani „se joacă de-a găina cu securitatea noastră naţională”.

„Sincer, cred că este uimitor că am ajuns în acest punct în primul rând ... Forţele ruseşti comit crime de război - este la fel de simplu ca asta. Este uimitor”, a declarat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici