Joe Biden le aduce omagiu victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001. „Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei"

Preşedintele Joseph Biden le-a adus omagiu, sâmbătă, victimelor atacurilor teroriste produse pe 11 septembrie 2001, catalogând atentatele drept "un act de laşitate şi ură" şi "unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei" Statelor Unite.

130 afișări
Imaginea articolului Joe Biden le aduce omagiu victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001. „Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei"

Joe Biden le aduce omagiu victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001. „Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei"

"În urmă cu 20 de ani, pe 11 septembrie, aproape 3.000 de vieţi au fost oprite de un act de laşitate şi ură de nedescris", a declarat Joseph Biden, prin Twitter.

"Ca naţiune, nu trebuie să îi uităm niciodată pe cei pierduţi în unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei noastre, nici durerea îndurată de familii şi de cei dragi", a subliniat Joseph Biden.

Mesajul a fost difuzat prin Twitter în timp ce Joseph Biden se află în New York, unde participă la ceremoniile de comemorare a victimelor atentatelor.

Ceremonia de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 se derulează în zona "Ground Zero" din oraşul New York, unde se aflau Turnurile Gemene din cadrul Complexului World Trade Center (WTC) prăbuşite după ce au fost lovite de avioane de pasageri deturnate de terorişti. La ceremoniile comemorative participă mii de persoane. Sunt ţinute şase momente de reculegere şi vor fi citite numele tuturor victimelor.

La ceremonie participă, alături de preşedintele Joseph Biden, soţia sa, Jill Biden, precum şi foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton.

În paralel, la sediul Pentagonului se desfăşoară o altă ceremonie de comemorare, în memoria celor 184 de persoane decedate în acest loc pe 11 septembrie 2001. Este prezent secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme al armatei SUA, conform CNN.

În statul Pennsylvania se va desfăşura o ceremonie de comemorare a victimelor prăbuşirii avionului deturnat care efectua Cursa 93. La această ceremonie va fi prezent fostul preşedinte George W. Bush, care era liderul SUA în momentul atentatelor.

Preşedintele Joseph Biden se va deplasa, pe parcursul zilei, şi la sediul Pentagonului, precum şi în Shanksville, Pennsylvania.

Atacurile de la 11 septembrie 2001, atribuite reţelei teroriste Al-Qaida, au vizat complexul World Trade Center din New York şi sediul Pentagonului. Unul dintre avioanele deturnate de terorişti s-a prăbuşit în statul Pennsylvania. Bilanţul atentatelor a fost de 2.977 de morţi şi aproximativ 25.000 de răniţi. Atacurile au fost comise de 19 terorişti sinucigaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
atentate,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici