Joe Biden reafirmă, la summitul NATO, angajamentul SUA pentru apărarea Europei

  • Preşedintele Joe Biden a reafirmat, la summitul NATO, angajamentul Statelor Unite pentru apărarea Europei.
  • Joe Biden: "Articolul 5 al Tratatului NATO este o obligaţie sacră pentru noi".
  • Preşedintele SUA: "Alianţa Nord-Atlantică prezintă o importanţă esenţială pentru noi".
208 afișări
Imaginea articolului Joe Biden reafirmă, la summitul NATO, angajamentul SUA pentru apărarea Europei
Preşedintele Joseph Biden a reafirmat luni, la summitul NATO de la Bruxelles, angajamentul Statelor Unite faţă de apărarea Europei şi faţă de respectarea obligaţiilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.
 
"Articolul 5 al Tratatului NATO este o obligaţie sacră pentru noi. Vreau ca întreaga Europă să ştie că Statele Unite sunt aici", a declarat Joseph Biden, potrivit agenţiei Reuters, la începerea summitului Alianţei Nord-Atlantice.
 
"Alianţa Nord-Atlantică prezintă o importanţă esenţială pentru noi", a adăugat preşedintele SUA.
 
Rusia şi China se comportă "într-un mod compatibil cu ceea ce speram", a subliniat Joseph Biden, îndemnând aceste ţări să respecte normele democratice.
 
Anterior, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a atras atenţia asupra activităţilor din ce în ce mai intense ale Chinei în zona Mării Baltice şi în Africa, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită pentru contracararea Beijingului. "China se apropie de noi. Îi vedem în spaţiul cibernetic, vedem activităţile Chinei în Africa, dar observăm şi investiţiile masive ale Chinei în infrastructura noastră esenţială. Trebuie să răspundem împreună ca alianţă", a afirmat Jens Stoltenberg. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici