Joe Biden şi Donald Trump au obţinut amândoi nominalizarea din partea partidelor lor

Preşedintele american Joe Biden şi predecesorul său Donald Trump au trecut amândoi pragul pentru a obţine nominalizarea din partea partidelor lor pentru alegerile din noiembrie. Cei doi dau astfel startul primei revanşe a alegerilor prezidenţiale americane din ultimii aproape 70 de ani.

813 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Donald Trump au obţinut amândoi nominalizarea din partea partidelor lor

Joe Biden şi Donald Trump au obţinut amândoi nominalizarea din partea partidelor lor

Patru state, un teritoriu american şi democraţii care trăiesc în străinătate şi-au desfăşurat marţi alegerile primare.

Rezultatul înseamnă că alegătorii americani se vor confrunta cu o revanşă a alegerilor prezidenţiale din 2020, peste opt luni.

Nominalizările vor fi oficializate în cadrul convenţiilor partidelor din această vară.

Ambele nominalizări ale celor doi păreau aproape predestinate, în ciuda sondajelor care indică faptul că americanii sunt nemulţumiţi de perspectiva unei noi confruntări între Biden şi Trump în noiembrie, relatează BBC.

Primarele prezidenţiale şi adunările electorale din SUA sunt o competiţie stat cu stat pentru a obţine cei mai mulţi delegaţi de partid.

Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc la 5 noiembrie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici