Joe Biden şi Olaf Scholz semnalează menţinerea unităţii în susţinerea Ucrainei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au semnalat vineri, cu ocazia întâlnirii de la Casa Albă, menţinerea unităţii poziţiilor privind asistenţa oferită Ucrainei, afirmă oficiali citaţi de site-ul Tagesschau.de.

276 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Olaf Scholz semnalează menţinerea unităţii în susţinerea Ucrainei

Statele Unite şi Germania contribuie împreună la consolidarea Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat Biden, cu ocazia întâlnirii de la Casa Albă cu Olaf Scholz.

Este important să le transmitem aliaţilor mesajul continuării susţinerii Ucrainei, a declarat, la rândul său, cancelarul Olaf Scholz.

Întâlnirea de la Casa Albă este confidenţială, iar Biden şi Scholz vor face "un schimb de opinii" despre situaţia războiului şi despre recentele conversaţii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat un oficial de la Washington, citat de postul MSN şi de site-ul Axios.com.

Pe agenda discuţiilor se află şi abordarea faţă de China, suspectată că ar intenţiona să înceapă să furnizeze asistenţă militară Rusiei.

De asemenea, preşedintele Biden şi cancelarul Olaf Scholz discută despre cooperarea comercială dintre SUA şi Uniunea Europeană, pe fondul tensiunilor generate de subvenţiile acordate de Washington sectorului tehnologic, asistenţa fiind contestată de Bruxelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici