Joe Biden spune că nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere"

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său din weekend potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere". Preşedintele a insistat, de asemenea, că nu cere schimbarea regimului de la Moscova.

2383 afișări
Imaginea articolului Joe Biden spune că nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere"

Joe Biden spune că nu îşi va cere "scuze" şi că nu va "da înapoi" după comentariul său potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere"

"Mi-am exprimat indignarea morală pe care am simţit-o faţă de acest om", a spus Biden. "Nu am articulat o schimbare de politică".

Comentariul strident al preşedintelui despre Putin, care a avut loc la sfârşitul unui discurs ţinut sâmbătă la Varşovia, menit să mobilizeze democraţiile pentru o lungă luptă globală împotriva autocraţiei, a stârnit controverse.

Biden a respins luni ideea că comentariul său ar putea escalada tensiunile legate de războiul din Ucraina sau că ar alimenta propaganda rusă privind agresiunea occidentală.

"Nimeni nu crede ... că am vorbit despre doborârea lui Putin", a declarat Biden, adăugând că "ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să mă angajez într-un război terestru sau într-un război nuclear cu Rusia".

El a precizat că a exprimat o "aspiraţie", mai degrabă decât un obiectiv al politicii externe americane.

"Oameni ca acesta nu ar trebui să conducă ţări. Dar ei o fac", a spus el. "Faptul că o fac nu înseamnă că nu pot să-mi exprim indignarea în legătură cu asta".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici