Joe Biden va candida pentru un nou mandat de vicepreşedinte al SUA

Joe Biden a declarat miercuri că va rămâne alături de Barack Obama în "tandemul" democrat pentru alegerile prezidenţiale din 2012, afirmând că este "absolut" candidat la un nou mandat de vicepreşedinte.

79 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va candida pentru un nou mandat de vicepreşedinte al SUA

Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Absolut, categoric, desigur. Nu a existat niciodată nicio îndoială în această privinţă", a declarat Biden, în vârstă de 68 de ani, pentru postul de televiziune ABC, când a fost întrebat despre candidatura sa alături de preşedintele democrat, în 2012.

"Preşedintele a fost clar asupra acestui subiect. Practic, nimeni nu mai ridică această problemă", a adăugat fostul senator din Delaware (est), contrazicând zvonurile cu privire la o ipotetică abandonare a unei a doua campanii prezidenţiale.

Fost candidat în alegerile primare democrate din 2008, Joe Biden a abandonat cursa din cauza lipsei de susţinere în partid.

Ulterior, el a fost ales de Obama pentru funcţia de vicepreşedinte, iar cei doi au câştigat alegerile prezidenţiale, care au condus, pentru prima dată în istoria americană, un afroamerican la Casa Albă.

Obama este singurul candidat al democraţilor în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012. El are opt contracandidaţi în tabăra republicană, care se vor departaja în cadrul alegerilor primare organizate în 50 de state, începând din ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici