Joe Biden vrea ca americanii să ştie că banii ceruţi pentru Ucraina vor fi cheltuiţi în SUA

Preşedintele Joe Biden vrea ca oamenii să ştie că majoritatea banilor pe care îi cere pentru Ucraina vor fi cheltuiţi în SUA, relatează AP.

1239 afișări
Imaginea articolului Joe Biden vrea ca americanii să ştie că banii ceruţi pentru Ucraina vor fi cheltuiţi în SUA

Joe Biden vrea ca americanii să ştie că banii ceruţi pentru Ucraina vor fi cheltuiţi în SUA

Pe un şantier de construcţii din afara Dallasului există speranţe că Congresul va putea, în sfârşit, să aprobe un ajutor extern de aproape 95 de miliarde de dolari, inclusiv fonduri pentru Ucraina - deoarece locurile de muncă din fabricile din Statele Unite depind de aceşti bani.

Noua fabrică a companiei aerospaţiale şi de apărare General Dynamics din Mesquite, o suburbie a oraşului Dallas, ar trebui să angajeze iniţial 150 de persoane pentru a produce muniţii. Pregătită să se deschidă în iunie, construcţia este aproape finalizată, iar copacii şi arbuştii proaspăt plantaţi sunt deja la locul lor în complexul cu vedere spre una dintre cele mai aglomerate autostrăzi din zonă.

„Dorim să creştem salariile şi să creştem nivelul de calificare şi oportunităţile de angajare”, a declarat Kim Buttram, directorul de dezvoltare economică din Mesquite, care a adăugat că se aşteaptă ca fabrica să aibă peste 300 de locuri de muncă atunci când va fi la capacitate maximă de producţie.

În timp ce preşedintele Joe Biden face presiuni asupra republicanilor din Camera Reprezentanţilor pentru a aproba ajutorul necesar, el doreşte ca alegătorii să înţeleagă că aproape două treimi - sau aproape 40 de miliarde de dolari - din banii pentru Ucraina ar merge, de fapt, la fabricile americane răspândite în întreaga ţară, inclusiv la uzinele din Lima, Ohio şi Scranton, Pennsylvania, precum şi la Mesquite.

Mike Johnson, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, R-La, a refuzat să supună proiectul de lege la vot în Camera Deputaţilor, pe motiv că acesta nu răspunde nevoilor publicului american.

Măsura suplimentară de cheltuieli conţine un total de 95 de miliarde de dolari pentru ajutor extern, inclusiv bani pentru Ucraina, Israel şi alte ţări. Din cele 60,7 miliarde de dolari pentru Ucraina, 38,8 miliarde de dolari ar urma să meargă la fabricile americane care produc rachete, muniţii şi alte echipamente, potrivit cifrelor furnizate agenţiei The Associated Press de către administraţia Biden.

„În timp ce acest proiect de lege trimite echipament militar în Ucraina”, a declarat marţi Biden, „cheltuieşte banii chiar aici, în Statele Unite ale Americii, în locuri precum Arizona, unde se construiesc rachetele Patriot; şi Alabama, unde se construiesc rachetele Javelin; şi Pennsylvania, Ohio şi Texas, unde se fabrică proiectilele de artilerie”.

Argumentul preşedintelui contestă criticile unor parlamentari republicani, care susţin că guvernul federal ar trebui să cheltuiască mai mulţi bani acasă, în loc să susţină războaie în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici