John Bolton afirmă că regimul nord-coreean nu intenţionează să renunţe la arsenalul nuclear

Coreea de Nord nu are nicio intenţie să renunţe la arsenalul său nuclear, a declarat John Bolton, fost consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională, demis de preşedintele Donald Trump pe fondul unor divergenţe, informează agenţia de ştiri Reuters.

460 afișări
Imaginea articolului John Bolton afirmă că regimul nord-coreean nu intenţionează să renunţe la arsenalul nuclear

John Bolton afirmă că regimul nord-coreean nu intenţionează să renunţe la arsenalul nuclear

"Îmi pare foarte clar că DPRK (Coreea de Nord, n.red.) nu a luat decizia strategică de a renunţa la armele sale nucleare. De fapt, contrariul cred că este adevărat," a afirmat Bolton într-un discurs rostit luni la Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice.

În circumstanţele actuale, liderul nord-coreean Kim Jong Un "nu va renunţa niciodată în mod voluntar la armele nucleare", a adăugat Bolton, care a lansat un avertisment în legătură cu modul în care Administraţia de la Washington gestionează ameninţarea nord-coreeană, menţionând lipsa de eficienţă în privinţa impunerii sancţiunilor, atitudinea de complacere faţă de recentele teste balistice efectuate de Phenian şi suspendarea exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud.

În momentul demiterii lui Bolton, Donald Trump a afirmat că "avut neînţelegeri puternice în legătură cu multe dintre sugestiile" fostului său consilier.

Bolton, cel de-al treilea consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui Trump, a încercat să-l convingă pe liderul de la Casa Albă să nu diminueze presiunile la adresa Coreei de Nord, în pofida eforturilor diplomatice depuse de cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici