John Bolton este aşteptat să ceară Marii Britanii măsuri mai aspre împotriva Iranului

John Bolton, consilierul prezidenţial american pe probleme de securitate, a ajuns duminică la Londra, unde este aşteptat să ceară Marii Britanii să ia măsuri mai aspre în privinţa Iranului şi a companiei Huawei din China, relatează Reuters.

225 afișări
Imaginea articolului John Bolton este aşteptat să ceară Marii Britanii măsuri mai aspre împotriva Iranului

John Bolton este aşteptat să ceară Marii Britanii măsuri mai aspre împotriva Iranului

În contextul în care Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie, mulţi diplomaţi se aşteaptă ca această să devină mai dependentă de Statele Unite.

Bolton urmează să poarte discuţii luni şi marţi despre Brexit şi consolidarea relaţiilor între Marea Britanie şi SUA.

Acesta este de asemenea aşteptat să ceară Marii Britanii să îşi conformeze mai mult politicile privind Iranul cu cele ale Washingtonului.

Mareea Britanie a sprijinit până de curând Uniunea Europeană în menţinerea acordului nuclear, însă relaţiile cu Iranului au fost deteriorate încă de la capturarea unui petrolier în Strâmtoarea Hormuz.

Printre oficialii cu care urmează să se întâlnească John Bolton se numără noul ministru de Finanţe, Sajid Javid, noul secretar al Apărării, Ben Wallace şi ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay.

Taguri:
m.britanie,
sua,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici