John Bolton sugerează atacarea Iranului şi înlăturarea lui Mahmoud Ahmadinejad

Fostul ambasador al SUA la ONU, John Bolton, a declarat duminică, în Marea Britanie, că nu vede nici o alternativă la un atac preventiv asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului, după eşuarea negocierilor dintre UE şi autorităţile de la Teheran, relatează Jerusalem Post în pagina electronică.

3 afișări
Imaginea articolului John Bolton sugerează atacarea Iranului şi înlăturarea lui Mahmoud Ahmadinejad

John Bolton sugerează atacarea Iranului şi înlăturarea lui Mahmoud Ahmadinejad

Bolton a afirmat, la congresul Partidului Conservator britanic, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, că preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, "a întrecut" orice limită şi că Occidentul "nu a ripostat pe măsură".

"Nu cred că folosirea forţei militare este o opţiune, dar v-aş spune că nu ştiu nici o altă alternativă", a declarat Bolton.

"Pentru că viaţa înseamnă să alegi, cred că trebuie să luăm în considerare şi folosirea forţei militare. Cred că trebuie să luăm în calcul un atac limitat asupra instalaţiilor lor nucleare", a adăugat el.

În opinia fostului diplomat american la ONU, orice atac ar trebui urmat de încercarea de a înlătura "sursa problemei", care este preşedintele Mahmoud Ahmadinejad.

"Dacă vom ataca Iranul, (atacul) ar trebui să fie însoţit de efortul de schimbare a regimului... Cândva, Statele Unite aveau capacitatea de a instrumenta răsturnarea clandestină de la putere, a guvernelor. Aş vrea să ne recuperăm această capacitate", a subliniat Bolton.

Caracterul parţial al informaţiilor referitoare la activitatea nucleară a Iranului nu ar trebui să mai reprezinte un pretext pentru a nu declanşa operaţiunile militare împotriva Teheranului, a mai spus oficialul. "Informaţiile pot fi greşite în mai multe privinţe.(...) A riposta, însă, după ce (dispozitivele nucleare) vor fi fost folosite, este inacceptabil", a adăugat el.

Bolton şi-a reiterat opinia că ONU este o instituţie "fundamental irelevantă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici