John Brennan a efectuat o vizită secretă în Israel, pe fondul negocierilor nucleare cu Iranul

John Brennan, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA (CIA), a efectuat săptămâna trecută o vizită secretă în Israel, în contextul negocierilor dintre marile puteri şi Iran pe tema programului nuclear iranian, anunţă oficiali israelieni citaţi de ziarul Haaretz.

175 afișări
Imaginea articolului John Brennan a efectuat o vizită secretă în Israel, pe fondul negocierilor nucleare cu Iranul

John Brennan a efectuat o vizită secretă în Israel, pe fondul negocierilor nucleare cu Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit oficialilor israelieni, care au preferat să păstreze anonimatul, John Brennan s-a întâlnit cu Tamir Pardo, şeful Serviciului israelian pentru informaţii externe (Mossad), şi cu maiorul Herzl Halevi, directorul Serviciului israelian de informaţii militare.

De asemenea, Brennan a avut întrevederi cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi cu Yossi Cohen, consilier guvernamental israelian pentru Securitatea naţională.

CIA a refuzat să comenteze informaţiile despre vizita lui Brennan, care intervine înainte ca marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M.Britanie, Franţa, China, Rusia şi Germania) să semneze un acord cu Iranul pe tema controversatului program nuclear iranian.

Israelul se opune semnării acordului internaţional cu Iranul, avertizând că regimul islamist de la Teheran dezvoltă armament atomic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici