John Brennan, directorul în exerciţiu al CIA: Washingtonul a supraestimat consecinţele politice ale Primăverii Arabe

Autorităţile de la Washington, inclusiv unele persoane din cadrul Administraţiei Obama, au supraestimat consecinţele politice al Primăverii Arabe, sperând ca regimurile autoritare din regiune să fie înlocuite cu unele democractice, a declarat directorul în exerciţiu al CIA, John Brennan,potrivit CNN.

797 afișări
Imaginea articolului John Brennan, directorul în exerciţiu al CIA: Washingtonul a supraestimat consecinţele politice ale Primăverii Arabe

John Brennan, directorul în exerciţiu al CIA: Washingtonul a supraestimat consecinţele politice ale Primăverii Arabe (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Invitat la emsiunea Axe Files de la CNN, Brennan a oferit o evaluare foarte sobră a potenţialului ca principiile democratice să prindă rădăcini în Orientul Mijlociu.

"Cred că au existat aşteptări foarte, foarte nerealiste la Washington, inclusiv în unele părţi ale Administraţiei, că Primăvara Arabă va înlătura regimurile autoritare, iar democraţia va prospera pentru că asta este ceea ce îşi doresc oamenii", a declarat Brennan.

Directorul CIA a comentat că s-a dovedit că de fapt ceea ce doreau era libertate "pentru ei, ori pentru grupul lor, ori pentru tribul lor. Însă conceptul de democraţie nu este ceva cu adevărat înrădăcinat în culturile şi ţările de acolo".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici